La teràpia ocupacional és una gran aliada per a les persones grans. Consisteix en donar un ús terapèutic a activitats, tant de la vida diària com lúdiques, amb l’objectiu d’aconseguir la màxima independència i autonomia en el seu desenvolupament.

A Sabadell – Allegra duem a terme activitats de teràpia ocupacional diàriament, ja sigui com a part del programa terapèutic de cada resident o individualment, al gust de cada persona.

En aquest article et presentem algunes d’aquestes activitats juntament amb els beneficis que aporten als nostres residents.

Panells sensorials: els nostres panells sensorials, creats amb material reutilitzat, ens permeten oferir activitats d’estimulació multi sensorial amb les quals els nostres residents incrementen la connexió amb l’entorn, fomenten la seva autonomia i entrenen diferents funcions cognitives, així com la motricitat.

Estimulació cognitiva en la unitat 3: en les sessions d’estimulació cognitiva triem les activitats que més agraden a cada resident i que més els hi permeten entrenar les funcions cognitives preservades i compensar les afectades. Al seu torn, comparteixen espai amb altres residents, gaudint així també dels beneficis que aporta la relació social.

Sala Enrich: la Sala Enrich és un espai polivalent de Sabadell – Allegra on els residents es reuneixen per a realitzar activitats al gust de cadascú mentre es relacionen i creen vincles entre si.

El dòmino, per exemple, és un dels grans èxits de la sala. A més, aquest joc promou la creativitat i el pensament logicomatemàtic d’una manera divertida. També promou la motricitat fina i fa augmentar la comunicació entre residents, fomentant així la seva participació social.

Gimnàs: a Sabadell – Allegra fomentem el treball en grup, com es pot veure en aquesta imatge d’un joc cooperatiu entre residents amb bona autonomia. Amb aquestes activitats també treballem la part superior del cos de manera divertida i animada.

Però si hi ha alguna cosa que ens agrada en la nostra residència és rebre visites i fer nous amics. I això és el que aconseguim també gràcies a certes activitats que realitzem, com ara el projecte de col·laboració intergeneracional amb els alumnes de cicle superior d’esport i salut de la Escola Santa Clara de Sabadell.