Auxiliar ayuda a un residente a peinarse tras la ducha

El protocol d’higiene personal en residències és bàsic per a aconseguir el benestar tant físic com emocional dels residents.

En l’àmbit residencial assegurar la higiene és una de les tasques més importants per al cuidador, ja que sense ella qualsevol malaltia podria agreujar-se.

Àmbits més importants on assegurar la higiene en una residència

El bany o la dutxa regular, la higiene personal o el canvi de roba i la cura dental, són algunes de les activitats bàsiques.

Auxiliar ayuda a un residente a lavarse los dientes

Més enllà de l’aparença física, aquestes activitats són indispensables per a assegurar la higiene i contribueixen a la salut mental i emocional, promovent l’autoestima i connexió amb el seu entorn.

Durant el bany o la dutxa és important fer ús del material adequat: guants, esponges, sabó pH neutre, tovalloles i articles d’higiene personal.

Per descomptat, després fa falta un bon assecat de la pell, amb cura, suavitat i que no quedi cap zona humida per a evitar ferides.

Després de tots dos, és important una bona hidratació corporal per a mantenir l’elasticitat de la pell i evitar irritacions. Aquest també és el moment de la cura de les ungles de les mans i peus i observar si fa falta tallar-les i/o arreglar-les.

Auxiliar pone crema hidratante en la cara a una residente

Seguint el model d’Atenció Centrada en la Persona (ACP), per a la higiene també es tindran en compte les necessitats, preferències, gustos i demanda de cada resident. Això permet abordar aspectes com la mobilitat, preferències personals i condicions físiques específiques.

L’equip de cuidadors ha d’estar capacitat per a atendre de manera respectuosa i adaptada a cada resident. Es fomentarà l’autonomia sempre que sigui possible i es respectarà la dignitat dels residents en tot moment.

En MGS Sèniors el nostre protocol d’higiene es creat i revisat de manera constant pels nostres professionals i no sols busca complir amb estàndards, també és un acte de cura que reflecteix el compromís amb la qualitat de vida dels qui anomenen llar a les nostres residències, buscant crear un entorn on la higiene personal sigui part integral d’una experiència de vida plena i satisfactòria.

 

Sandra González

Supervisora residència