Les activitats d’estimulació sensorial i cognitiva són especialment importants per a les persones de la tercera edat, ja que els hi permeten exercitar capacitats motrius i cognitives, retardant l’aparició de malalties típiques d’aquesta etapa vital i, en definitiva, assegurant el seu benestar i qualitat de vida durant el major temps possible.

Diferents exercicis d’estimulació

Existeixen infinitat d’exercicis d’estimulació que podem posar en pràctica de manera senzilla. Alguns d’ells són:

  • Jocs de memòria i agilitat mental: les sopes de lletres, sudokus o mots encreuats són excel·lents per a mantenir la ment activa i relacionar conceptes entre si, la qual cosa ajudarà a retardar la deterioració de la memòria.
  • Manualitats: les activitats artístiques, a més d’alliberar estrès, requereixen de gran concentració i de l’ús d’una seqüència de treball, la qual cosa ajuda a ordenar la ment.
  • Pintar: pintar treballa el raonament i manté actiu el component neuropsicològic en les persones grans.
  • Cosir: mantenir un patró de moviment, com quan es cus, és molt beneficiós per a la memòria, a més de ser molt entretingut.

Com més complet sigui l’entrenament, ple que fa a realització de diferents activitats, més beneficis aportarà a la persona que el realitza, ja que estarà exercitant un major nombre de capacitats tant físiques com mentals.

Per aquest motiu, a Sabadell-Allegra disposem d’un programa d’estimulació que personalitzem per a cadascun dels nostres residents, adaptant les activitats a les necessitats de cada persona. La personalització de l’activitat ens permet oferir als participants una estimulació més intensa i de millor qualitat.

Avui compartim amb vosaltres algunes fotografies d’aquest programa. Esperem que us agradin!

Persona mayor realiza una costura para estimular su mente en la residencia Sabadell-Allegra Persona mayor realiza un juego de estimulación de memoria en la residencia Sabadell-Allegra Persona mayor realiza un juego de asociación mental en la residencia Sabadell-Allegra Persona mayor juega al dominó en la residencia Sabadell-Allegra Persona mayor juega a un juego de mesa en la residencia Sabadell-Allegra Persona mayor ejercita su mente a través de un juego en la residencia Sabadell-Allegra