Dimecres passat, 15 de febrer, vam celebrar la festa de Carnestoltes, que enguany va tenir com a protagonista al moviment hippie. El nostre personal es va disfressar amb collarets i altres elements de la seva simbologia i el dia va estar carregat de color i activitats.

Van ser els propis residents de Sant Boi Benviure els qui, des de dies abans de l’assenyalada data, i amb l’ajuda dels nostres amics de l’Institut Camps Blancs de Sant Boi, van dedicar els habituals tallers de manualitats a elaborar les seves disfresses. Aquella tarda van organitzar una festa amb música en viu a la sala comuna 2V, a la qual també van estar convidats els familiars.

Les celebracions, com ara la de Carnestoltes, són activitats socioeducatives de caràcter lúdic i terapèutic. La seva finalitat principal és promoure el manteniment i/o millora de les capacitats cognitives i oferir un recurs d’oci adequat a les característiques dels residents.

Els objectius d’aquestes activitats són:

– Fomentar la creació i el manteniment de relacions amb els companys, promovent la comunicació i el respecte.
– Afavorir el manteniment i/o millora de les habilitats relacionades amb la psicomotricitat.
– Potenciar el manteniment i/o millorar de les capacitats cognitives.
– Oferir una alternativa d’oci adequada a la situació dels residents.
– Potenciar el benestar emocional dels residents oferint una alternativa d’oci a la seva situació personal.
– Fomentar la implicació dels familiars en les dinàmiques del centre.

Si vols conèixer més sobre quins aspectes positius aporten els tallers de manualitats en gent gran, no deixis de consultar aquest article en el nostre blog.